Better Belly is een goede aanvulling op de hart for her training. Tijdens de training op de crosstrainer of fiets, train je met de Better Belly tailleband. Door de diepgaande werking van het infrarood in samenwerking met het bewegen, zal het lichaam extra hard moeten werken om de warmte kwijt te raken. Hierdoor is het mogelijk om met de Better Belly veel meer resultaat te behalen dan met een normale cardio training.

Een Better Belly pakket bestaat uit 12 sessies in één maand (3x per week). Dit is ook noodzakelijk voor een goed resultaat. De prijs is €37,50 voor leden en €75,- voor niet-leden. Het bedrag voor het Better Belly pakket wordt vooraf afgerekend met pin. Wij raden je aan te reserveren voor een Better Belly sessie.

De Better Belly werkt d.m.v. infrarood. Eerst wordt je omwikkeld met folie i.v.m. de hygiëne. Daarna krijg je de Better Belly tailleband om en ga je 30 tot 45 minuten (afhankelijk hoe fit je bent) bewegen op de fiets of de crosstrainer.

Het resultaat hangt helemaal van jezelf af. Let je niet zo erg op je voeding of train je op een rustig niveau, dan is daar het resultaat ook naar. Ik raad aan te trainen op een intensiteit van 70% tot 80% van je maximale hartslag. Dit kun je meten door tegelijk met de leden in het circuit de hartslag te meten en op de posters je intensiteit te checken.

Wanneer je niet getraind bent, is het voldoende de eerste keer alleen met de Better Belly te trainen. Sport je al, dan adviseer ik je dat vooral te blijven doen naast de Better Belly training.

Het is belangrijk regelmatig een andere impuls aan je lichaam te geven om resultaat te blijven boeken. De training met de Better Belly is een goede training welke je na afronding door zou kunnen zetten maar, dan raad ik wel aan daar een andere training aan toe te voegen, bijvoorbeeld de interval training van hart for her Leiderdorp.