Ik heb diabetes, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

Als je diabetes type II hebt, maar geen medicijnen gebruikt, dan kun je direct beginnen met PS. food & lifestyle. Indien je medicatie gebruikt moet er eerst overleg zijn met de diëtist, diabetesverpleegkundige of de huisarts. Deze behandelaar moet toestemming geven en het afslankproces nauwgezet opvolgen. Waarschijnlijk moet de hoeveelheid medicatie snel worden bijgesteld. Voor mensen met diabetes type I heeft PS. food & lifestyle een protocol ontwikkeld. Dit protocol moet strikt opgevolgd worden door mij, in samenwerking met de behandelaars.

Ik heb een hoge bloeddruk, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

Ja, meestal kan dit wel. Afvallen zorgt ervoor dat er minder druk op je bloedvaten staat zodat deze beter kunnen doorstromen. Ook worden de vetten in je lichaam en dus ook in je bloed en bloedvaten minder, zodat er een betere doorstroming is van het bloed. Het lichaam hoeft nu niet meer heel hard te werken om het bloed rond te pompen doordat er minder druk op de bloedvaten staat. Let op: als je medicijnen gebruikt tegen de hoge bloeddruk (antihypertensiva) dan moet je eerst je arts raadplegen. Het kan zijn dat de hoeveelheid medicatie bijgesteld moet worden om te voorkomen dat de bloeddruk te laag wordt.

Ik heb last van Jicht, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

In principe is onbehandelde jicht een contra-indicatie en betekent dit dus dat je beter niet met het PS. food & lifestyle dieet kan beginnen. Als je onder behandeling bent bij een arts voor je jicht en medicatie gebruikt hiervoor, kun je hem/haar vragen of het mogelijk is toch te beginnen met PS. food & lifestyle.

Ik heb een vertraagde/versnelde schildklier en krijg hiervoor medicatie, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

In principe kan het programma gevolgd worden. Wel moet eerst contact opgenomen worden met je behandelend arts om na te vragen of het PS. food & lifestyle afslankprogramma gevolgd kan worden in combinatie met jouw ziektebeeld en medicatie. De behandelend arts moet ook opvolgen omdat de kans bestaat dat het lichaam door het afvallen beter gaat reageren op de medicijnen. In dit geval moet de hoeveelheid medicatie verlaagd worden. Uit ervaring is gebleken dat men thyrax op een nuchtere maag moet innemen. Dus aan te raden is dat mensen de multivitamine nemen in de loop van de ochtend, wat min 2u na inname van de thyrax is.

Ik heb glutenintolerantie (coeliakie). Kan ik PS. food & lifestyle volgen?

Ja, dat kan vaak wel. Intolerantie wil zeggen dat een stof niet verdragen wordt. Mensen met glutenintolerantie kunnen dit eiwit uit tarwe niet verteren. Mensen met glutenintolerantie moeten daarom een strikt glutenvrij dieet volgen. Elk spoortje van gluten beschadigt de dunne darm opnieuw. Deze beschadigingen zorgen ervoor dat de darm voedingsstoffen niet meer goed op kan nemen. Hoe eerder de aandoening herkend wordt, hoe beter de dunne darm kan herstellen. PS. food & lifestyle heeft ongeveer 45 producten in haar assortiment die geen gluten bevatten.

Ik heb lactose-intolerantie, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

Ja, de meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen de producten van PS. food & lifestyle goed verdragen. Lactose is een melksuiker en dit komt slechts in zeer kleine mate voor in de PS. food & lifestyle producten. De hoeveelheid lactose die lactose-intoleranten kunnen verdragen varieert echter van persoon tot persoon. De European Food Safety Authority (EFSA)concludeert daarom dat er geen aan te bevelen hoeveelheid lactose op te stellen valt. Sommige mensen met lactose-intolerantie krijgen al klachten na inname van minder dan 6 gram lactose. Meestal wordt een eenmalige dosis van 12 gram lactose goed verdragen, terwijl een dosis van 24 gram meestal tot symptomen leidt. Het lijkt erop dat veel patiënten 20 tot 24 gram lactose per dag kunnen verdragen, mits ze de inname verspreiden over de dag en consumeren samen met andere voedingsstoffen. De EFSA heeft ook advies uitgebracht over de hoeveelheid lactose bij de erfelijke stofwisselingsziekte galactosemie. Kinderen en volwassenen met galactosemie dienen melk, melkproducten en lactose als ingrediënt zoveel mogelijk te vermijden. Het streven is een totale dagelijkse lactose inname van ongeveer 25 mg/100 kcal.

Ik heb een koemelkeiwitallergie, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

Bijna alle producten van PS. food & lifestyle bevatten melkeiwitten, het is daarom helaas niet mogelijk om PS. food & lifestyle te volgen. Let op, een koemelkeiwitallergie wordt vaak verward met een lactose intolerantie. Hierbij is men niet allergisch voor de eiwitten in melk, maar overgevoelig voor lactose (melksuiker). Meer informatie hierover vind je bij de vraag: Ik heb lactose-intolerantie, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

Ik heb een soja allergie, kan ik het PS food & lifestyle programma volgen?

Soja behoort tot de familie van de peulvruchten. De zaden ofwel de sojabonen zijn het eetbare gedeelte van de plant. Ze zijn vooral rijk aan eiwitten en hebben een hoge biologische waarde waardoor ze een belangrijke voedingsbron zijn. De PS. food & lifestyle producten bestaan voor een groot deel uit soja-eiwit. Als je allergisch bent voor soja is het daarom niet mogelijk om het PS. food & lifestyle afslank programma te volgen.

Ik ben vegetariër, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

Ja, PowerSlim is ook als vegetariër goed te volgen. Bijna alle PS. food & lifestyle producten zijn geschikt voor vegetariërs. Als je geen vlees eet, maar wel vis dan kun je natuurlijk vis eten. Eet je geen vlees en geen vis? Dan kun je voor je avondmaaltijd het beste tahoe, tofu of 2 eieren nemen. In deze producten zitten de minste koolhydraten. Andere vleesvervangers zijn vaak op basis van peulvruchten en bevatten al gauw 10 g koolhydraten per portie. Kies nooit een gepaneerde vleesvervanger. Paneermeel bevat namelijk koolhydraten en zuigt daarbij ook vet op tijdens de bereiding. Vraag mij gerust naar een uitgebreide lijst met geschikte vleesvervangers.

Mag ik PS. food & lifestyle volgen tijdens mijn zwangerschap?

Als je zwanger bent kun je beter geen dieet volgen en dit geldt ook voor PS. food & lifestyle Je ongeboren kindje heeft alle voedingsstoffen hard nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Het is wel verstandig om toegevoegde suikers te vermijden. Dit helpt om niet onnodig veel aan te komen en is ook beter in verband met het voorkomen van zwangerschapsdiabetes.

Kan ik PS. food &  lifestyle combineren met andere afslankproducten?

Het antwoord is nee. PS. food & lifestyle is een uitgebalanceerd programma, waarbij alle producten precies op elkaar afgestemd zijn. Indien het programma niet volledig gevolgd wordt is het effect hiervan weg en zullen ook de resultaten niet positief uitvallen.

Kan ik de producten ook online bestellen?

Nee, dit kan niet. Persoonlijke begeleiding is een onmisbaar onderdeel van het PS. food & lifestyle programma. Daarom zijn PS. food & lifestyle producten alleen via de gecertificeerde PS. food & lifestyle coaches verkrijgbaar.

Hoe zit het met de kwaliteit van de PS. food & lifestyle producten?

Om ervoor te zorgen dat PS. food & lifestyle de allerhoogste kwaliteit van haar producten kan garanderen zijn alle PS. food & lifestyle producten uitgebalanceerd samengesteld met behulp van specifieke kennis van een team van levensmiddelentechnologen en diëtisten. De producten bevatten dankzij dit gespecialiseerde team de juiste eiwitten in de juiste hoeveelheden en verhouding. De samenstelling is bijzonder belangrijk om op een gezonde manier af te slanken. Er worden geen grondstoffen uit China gebruikt. De PS. food & lifestyle producten zijn verrijkt met extra mineralen die onmisbaar zijn tijdens het afslankproces. Verder zorgt de toevoeging van een voedingsvezel ervoor dat PS. food & lifestyle de allerhoogste kwaliteit producten kan garanderen. Verzeker jezelf ervan dat je geen kopieën neemt maar dat je de echte PS. food & lifestyle producten gebruikt. Neem bij twijfel contact op met het hoofdkantoor van PS. food & lifestyle.

Wat is Stevia?

De PS. food & lifestyle producten worden niet gezoet met suiker of aspartaam. De zoetstof Stevia is 100% natuurlijk en levert 0 calorieën. Stevia wordt gewonnen uit een plantje dat in Zuid-Amerika al eeuwenlang als zoetmiddel wordt gebruikt.