Natalie – Dit is geen dieet, dit is een feestje!

Na diverse afvalpogingen omdat ik altijd al een wat stevige bouw had en nadat ik in Januari gestopt was met roken en er weer wat kilo’s waren blijven plakken, besloot ik dat ik er klaar mee was. Ik wilde nu echt een serieuze afvalpoging gaan wagen en ging op zoek naar iets wat mij aansprak en bij mij kon passen.

Via via hoorde ik over PS. food & lifestyle, een methode waarbij je koolhydraatarm eet en het afvallen gericht is op vetverbranding. Op internet heb ik mij er verder in verdiept en gezocht naar een coach. Dit werd Jantien bij hart for her in Leiderdorp. Begin Januari hadden wij een kennismakingsgesprek. Zeer enthousiast werd ik ontvangen en kreeg ik uitleg over de beginselen van PS. food & lifestyle. En ja…ook op de wegschaal, pffff. De vraag van Jantien was hoeveel ik wilde afvallen. Ja, dacht ik, ik kan wel 30 kilo zeggen maar dat leek mij niet zo reëel, dus het streven werd 20, liefst 25 kg. Gemotiveerd en met het starterspakket vertrok ik na een uurtje weer.

Het starterspakket bestaat uit 7 doosjes, heel overzichtelijk voor iedere dag een doosje en een boodschappenlijstje voor groente, vlees/vis en dergelijke. Prima te doen want duidelijk; makkelijke recepten, kaart op het prikbord wat ik mag en hoeveel en verder niks. Want dit was waar ik voor gekozen had en daarbuiten eet ik dus niets anders, ideaal vind ik dat. Na 1 week weer terug, op de weegschaal, hoera!! En door….. Onderling besloten we dat ik nog 2 weekmenu’s zou volgen, her en daar wat aangepast als ik iets echt niet lustte. Op de lijst met alle PS. food & lifestyle producten hield ik bij wat ik wel en niet lekker vond en na deze 3 weken heeft Jantien samen met mij 3 eigen weekmenu’s gemaakt. Waarop ik zei; dit is geen dieet, dit is een feestje!! Er zijn zoveel verschillende producten dat je echt niets hoeft te eten of drinken wat je niet lekker vindt . En nee, het zijn niet allemaal shakes en repen, het varieert van brood, muesli en crackers tot pasta en rijst en allerlei hartige en zoete snacks.

Iedere week hadden we een afspraak waarin ik op de weegschaal stapte, steeds met een beter gevoel natuurlijk, we kletsten over hoe het ging en de PS. food & lifestyle producten voor de komende weer klaar stonden voor mij. Mijn gewicht daalde keurig, soms wat meer, soms wat minder waarbij mijn coach vaak nog blijer was dan ik! Honger heb ik nooit gehad, 5 á 6 eetmomenten per dag zijn ruim voldoende! Half mei was ik 25 kg kwijt!! Hier bleef ik even op hangen, prima dacht ik. Maar na het toevoegen van wat vetten, zakte mijn gewicht weer door. Vanaf toen waren de sportscholen ook weer open en startte ik met circuittraining bij hart for her. Uiteindelijk was het begin juli, -30 kg, en de zomervakantie kwam in zicht. Samen met Debbie, helaas was Jantien door ziekte een poosje uitgeschakeld, maakte ik een plan om langzaamaan meer koolhydraten toe te voegen aan mijn menu. Enorm spannend vond ik dit, want die weekmenu’s waren ondertussen vertrouwd en hadden mij veel opgeleverd. Maar ook deze stap verliep goed!!

Inmiddels is het weer Januari en ben ik dus een jaar verder. Ik voel me als herboren! Zit letterlijk en figuurlijk goed in mijn vel, ben uiteindelijk 33 kg afgevallen, dat betekende dus ook een hele nieuwe collectie kleding, want tja, 3 tot 4 kledingmaten!! Ik eet weer normaal, of zoals ik het zeg, het nieuwe normaal. Ik kan ook minder eten want eet ik teveel, krijg ik buikpijn. Ook wel handig…Mijn maaltijden doe ik meestal koolhydraatarm; volkoren knäckebröd, proteïnerijk brood en koolhydraatarme recepten voor het diner. Dit zorgt ervoor dat ik op andere momenten wel kan nemen waar ik trek in heb, al moet dit wel minimaal een 8 waard zijn, dit voorkomt teveel snoepen en snaaien! Ook kom ik nog 1x per maand bij Jantien of Debbie, even op de weegschaal en praten hoe het nu gaat, waar ik tegenaan loop etc. Gelukkig blijft mijn gewicht stabiel!!