LICHAAMSANALYSE

Meten is weten!

We zeggen het zo vaak, BMI en gewicht zeggen niets over je gezondheid. Twee mensen van hetzelfde geslacht en met hetzelfde lichaamsgewicht en BMI zien er totaal anders uit, omdat ze elk een andere hoeveelheid vet- en spiermassa kunnen hebben.

Als je gezonder wilt gaan leven en/of gewicht wil verliezen dan kun je het beste vet verliezen en spiermassa behouden of dit laatste zelfs proberen te verhogen. BMI en gewicht maken geen onderscheid tussen spier- en vetmassa.

Hoe pak je dit dan aan?

Allereerst door een lichaamsanalyse te laten uitvoeren. Dat doen we met de professionele en medisch goedgekeurde weegschaal van InBody, de InBody 120. Deze heeft een betrouwbaarheid van 98% ten opzichte van de medische ‘gouden’standaard, de DEXA scan.

InBody toestellen maken gebruik van een methode die Bio-electrische Impedantie Analyse (BIA) wordt genoemd waarmee je de lichaamssamenstelling kunt meten. De lichaamssamenstelling is een manier om te beschrijven waaruit het lichaam bestaat, zoals het percentage vet, botten, vocht en spieren.

Zo krijg je een beter beeld van je huidige gezondheidstoestand en mogelijke gezondheidsrisico’s.

Aan de hand van de verkregen uitslagen, kunnen we dan een persoonlijk gezondheidsdoel formuleren en aan de slag met bijvoorbeeld het verlagen van je vetpercentage, het verminderen van je buikvet en het behouden of verhogen van je spiermassa.

De eerste analyse is gratis! Wil je na de analyse samen aan de slag dan zijn er verschillende mogelijkheden.

 

 

Interesse? Maak een afspraak

 

Let op!
Wanneer en zolang je het PS Food & Lifestyle- of Benfitprogramma volgt is de analyse inclusief!